; charset=UTF-8" /> Η γαστρονομία της Κύθνου | Guru Travel
Monday, December 30th, 2024
Αρχική » Ελλάδα » Κυκλάδες » Κύθνος » Η γαστρονομία της Κύθνου

Η γαστρονομία της Κύθνου

Red Mullet and Pasta , Kithnos

Taken on April 18, 2011 by https://www.flickr.com/photos/61694213@N03/

Γαστρονομία

Δοκιμάστε «σύγλινο» (χοιρινό με λίπος), θερμιώτικες πίτες ή πίτες της Λαμπρής, (τυρί ντόπιο, ζάχαρη, κανέλα, άνιθο, αλεύρι), ρεβύθια φούρνουκουκουλόπιτες (τυρί ντόπιο, αβγό, άνιθο, κρεμμύδι για τη γέμιση), κολόπι (σπανάκι, ρύζι, άνιθο, κρεμμύδι για τη γέμιση),  πιταρό (είδος τυρόπιτας με ντόπιο τυρί), σφουγγάτα (τυρί ντόπιο, αλεύρι, αβγό), τυροζούμι (τυρί ντόπιο, νερό βραστό και βούτυρο -αποτελεί ένα είδος πρωϊνού για τους ντόπιους κατοίκους ακόμα  και τώρα), «ψάρια σαβόρο» δηλαδή μαριναρισμένα, αλλά και τα «σφουγκάτα» (είδος τυροκροκέτας) και το λευκό, μαλακό τυρί «τρίμμα» με την ξυνούτσικη γεύση, γνωστό ως «θερμιώτικο».

About the author

Ταξίδι, Φωτογραφία, Εμπειρία...